fredag, januar 25, 2008

Søtt skal det være...

Fleecevesten er ferdig pyntet med et lite transferbilde, blonder, bånd og knapper...


Ikke enkelt å ta et bra bilde av ei lita snuppe som springer rundt og gjemmer seg:)
Som tidligere nevt er mønsteret tatt fra et gammelt "Alt om Håndarbeide" blad fra begynnelsen på 80-tallet.
Så vil jeg takke alle som har støttet meg på mitt forrige innlegg! Interessant å høre hva dere tenker og hvor dere mener grensen bør gå når det gjelder å la seg inspirere. Jeg mener å ha ryggen fri når det gjelder å stjele/direkte kopiere fra andre, men folk er forskjellige og har rett til sin egen mening. Men skal man først si ifra, så er det fint om man faktisk kan stå for det (ikke anonymt) og være saklig og kanskje til og med litt vennlig?
Vil ikke at folk skal bli paranoide av dette og bli redde for å legge ut og vise frem alt det flotte de har laget, selv om de kanskje ikke har laget mønsteret selv, men laget sin egen personlige vri på det. Uansett hva man lager av håndarbeid, er som regel ALLTID noen som har lagd lignende før deg, sant?
Det eneste jeg kan gjøre er å fortsette som før og bli enda flinkere til å linke og spre "det gode budskap" i form av flotte linker og gode oppskrifter:)))
Ha en riktig god helg alle sammen!
Klem

26 kommentarer:

mona sa...

Heisann,og tusen takk for koselige ord !! Den fleecevesten din var jammen yndig og søt,og så nydelig i rosa....tenker den passet den lille prøvedokka,midt i blinken :) Artig,og interessant,å se hvor engasjerte alle blir,av ditt forrige innlegg,håper virkelig den godeste frk.anonym også har lest alle meningene,da blir det stille en stund,fra den kanten,tenker jeg.....hihi...!! Kos deg,sy i vei,og ha ei knallfin helg :)

Anna Lisa sa...

Du er kjempe flinke, og må ikkje la slike kommentara trekke deg ned. Denne vesten er heilt nydelig og en slik har eg lyst til å sy til lille Tuva mi. Den hadde ho vore søt i:) Håper du får en koselig helg. Klem

Torill sa...

Så nusselig søt lille tantejenta mi vart i den fine vesten!! Kjæm på besøk i mårra viss vi e frisk vi, så vi får sjå litt av dine siste kreasjoner "live"!!

Karoline sa...

hei, kjære deg. så innlegget ditt i går, men rakk ikke svare, og nå har du alt et nytt, men vil liikevel føst kommentere gårsdagens innlegg. jeg ble såå lei meg for din opplevelse, støtt deg hundre prosent, du oppgir jo hvor du har det fra, andre ganger er man som du sier inspirert og spinner videre på noe selv.tror ikke den mest kjente designer tat ideene fra intet heller. vi inspirer, gir og deler. og er også litt sånn at har man så mye på hjertet får en tørre å stå for det, og ikke være anonym.
stå på, legg det bak deg, innlegghenens var kanskej rettet mot alle, og jeg vil si at enten har man en konkret oppskrift vi viser til, eller så er det noe man har sett og går viderer på i sin verden. selv lager vi smykker nå, det meste jeg gjør innenfor hobby er rttet mot de små jeg har kjær, alt fra et skilt til rommet, genser med trykk eller nå smykker som symboliserer kjærligheten til de eller smykke til de m navn ol. for fem år siden måtte jeg lete meg ihjel etter noe til barnerom og var få butikker med leker og interiør med klasse. og nå bugner det snart over....og til poenget...- da er det etterhvert mye i samme kategori, som mange skt som minner, klær i den landlive stilen, i vintage, smykker som englebarn og nå kommer mer som symboliserer dem, vesker med bilde av vintage eller barna osv, osv. Og hvem sin ide????? ja, det kan jo bli en heftig diskusjon, og hvor mange ganger har du ikke åpnet en blogg som har laget noe du enten har kjøpt inn til eller hadde i tankene?? og hva må man gjøre da? Jo, det vi bloggere er BEST til- ANTIJANTELOV, og med det glede oss over andres kreativitet, effektivitet, tid og resultater, og igen oppdage at de gjør det samme igjen. Jeg har nettopp sydd votter med bilde av egne og venner barn på- jeg viser de- jeg DELER, og jeg TAR imot andres ideer mange andre ganger, vi er gratis ideer og interiørblad ol. og du- heldigvis tenker 99,99 prosent slik tror jeg, og vi koser oss masse, så det andre rister vi av oss!!!!
så til antrekket til den lille- alldeles nydelig. helt min smak!!!
har selv tenkt å sy kjole i fleece med eget bilde, hjerter ol( og der var et bevis på at vi er så like her inne og har mye av det samme i oss, men var ikke make jeg hadd tenkt, altså, og det var jo også denne tiden.....:) )
stå påalle bloggere, og ønsker deg en god helg uten tanker for dette!!!
klem fra Karoline

Hobbyhuset-Merete sa...

Så nusselig vesten blei!! tippar Annika blei strålande fornøyd :o) jaggu godt du huska å skrive kor du hadde funne mønsteret ;o)
Eg har arva 2 tjukke permar med med "alt om håndarbeide" blad frå svigermor, og jaggu er det mykje artig inni dei!
Ønsker deg ei super helg! klem..

Dans på roser sa...

Smask! Så fin den var! Likte spesielt godt de skjønne knappene, og dekoren rundt. God helg! =)

Timotei sa...

Nå MÅ jeg snart se å finne de gamle Alt om håndarbeide-permene mine! Du lager jo så mye fint fra de bladene! Tror jeg har mine på loftet et sted...De eldste bladene mine er fra 1980 tror jeg.
Fleecevesten er bare supersøt!
Ønsker deg ei fin og kreativ helg!

Anonym sa...

Takk fordi du stakk innom bloggen min.Og så vil jeg ønske deg en fin helg.--Den vesten som den lille prinsessen springer rundt med er kjempesøt.Det er alltid like inspirerende å besøke bloggen din.

Tiriltunge sa...

Denne vesten var veldig fin. Skulle nesten ønske at jeg hadde en liten tulle jeg også som jeg kunne lage til. Mye annet fint her inne også. Ha ei riktig fin helg.

M&Co sa...

Såå nydelig! Skjønner ikke hvordan du rekker lage alle disse lekre tingene jeg!! :-) Så søt liten jente du har! , en sånn en vil jeg og ha en dag ;-)

Maria sa...

Nåårhhh.... hvor er det fint ! Herlig og nostalgisk vest du har syet, og sikke et skøn lille model :)

Se... det kunne jeg faktisk godt finde på at "kopiere". Jeg har ikke læst det i taler om, af stygge kommentarer. Vil bare gi ret i, at vi jo alle "kopierer" i en vis grad. Vi blir jo inspireret af det vi ser - og prøver ofte at gøre det efter. Om det så er en hjemmesyet vest, eller en detalje i boligindretning. Who cares :)

Tillykke med dit flotte talent for at sy, gid du var min mor :)

Klem Maria / Frøken Fryd (og tak for kigget i den spændende blogg)

Marianne sa...

Hei, ble veldig inspirert av bloggen din! Pippiforkleet er råfint, og jeg tror det er ganske enkelt å sy når man bare har riktig mønster?? Jeg sitter nemlig og prøver å rekonstruere i miniformat, og det er ganske vrient å få det akkurat passe i kryss! Men jeg skal ikke gi meg. Har også arvet noen årganger av Alt om håndarbeide, men det er før 1980. Skal se igjennom dem også! Takk for inspirasjon og god kveld fra Marianne

Grete sa...

Næmmen så søt da, både vesten og jenta! Virkelig nett altså :o)
Stakkars deg som du har fått gjennomgå da..Dette er en av internetts baksider, det er så lett å skrive litt for mye. Godt å se du har fått så mye trøst, henger meg på jeg også!!
Klem :o)

♥ ♥ ♥Anniche ♥ ♥ ♥ sa...

Hei vennen!

Nydelig vest du har laget :))
Ønsker deg en flott og strålende helg, klem A

My little footprints sa...

Hei!
Så nydelig vesten ble! Så søte detaljer med knappene og bildet! Når jeg tenker etter, så tror jeg faktisk at dette loppemarkedet jeg var å besøkte hadde en del gamle oppskrifter på håndarbeid, jeg tittet ikke så nøye igjennom det, så at det var en del strikkeoppskrifter. Hm.. Den var det i grunn litt dumt at jeg ikke kjøpte, får håpe den er der neste gang ;) Og det blir kanskje ikke så lenge til jeg tar meg en ny tur ;) Er også innom for å ønske deg en gooood helg!
Klemmer fra Beth

Landliv sa...

Nææææ! Så nyyydelig! Både arbeidet og jenta! Kjempegøy å få se. God helg til deg!

elin1976 sa...

Den der var lekker altså!
Liker fargene og bildet velig godt. Du er superflink:O)

mimiala sa...

Såå fin den vesten ble, utrolig sjønn på lille jenta di.
Huff, så unødvendig den kommentaren fra anonym var...
Er alltid noen som skal lage dårlig stemmning.
Stå på, du har en kjempefin side her.
Ha en fin lørdagskveld :)

Emmeline sa...

Heisann Annettenett:) Ser at jeg har gått glipp av en stor diskusjon her hos deg, skulle egentlig bare si at vesten var utrolig kul ( for det var den jo) men endte med å lese innlegget under og ALLE kommentarene...Skal si at du har engasjert mange ved å kommentere den kommentaren du fikk av en anonym leser av bloggen din.

Jeg har nok selv lånt noen bilder fra hist og her uten å bruke kildehenvisning. Rett og slett fordi jeg samlet massevis av bilder i en mappe for evigheter siden uten å merke hvor de kom fra...Nå forsøker jeg å unngå å bruke bilder uten kildehenvisning, men likevel mener jeg at man må tåle å bli kopiert eller at bildene man har lagt ut på bloggen blir benyttet av andre...

Dette er Internett, det er ikke en avlåst hemmelig hage der hver og en skal vise fliker av vår kreative vekst. Det vi legger ut her må vi tåle at andre kopierer... og lager man ekstremt ekslusive ting så får man la være å legge dem ut. Hvor ideene kommer fra?? Ja det mener jeg at det kan være UMULIG å spore, så mange ideer man kan få i løpet av en bloggrunde som videre begynner å leve sitt eget liv...Nei da er det ikke alltid like lett å finne kilden til inspirasjonen... Stå på med dine vakre sømprosjekter Annettenett, du inspirerer meg iallefall!

Lise sa...

Heia! Som jeg angrer på at jeg har kastet alle årgangene av håndarbeidsbladene mine......"Kreasjonen" din ble flott - og jeg er jo i prinsess-modus for tida!! Esken jeg laget er ganske enkel å få til - både Sue Bleiweiss og Carol Clasper som jeg linker til på bloggen, har oppskrifter (ha-ha - der kom kilden!!)
Lise

chatrine sa...

Har du sett så skjønn lille prinsessa var i sin nydelige topp!
Utrulig fin!
Ha en super søndag!
Klem:)

Tone sa...

Hellandussen så søt! Og nusselig modell også :-) Skal hilse fra lille marsipan, han har vært med på gullbryllupsfeiring i helga, så flaks han hadde finsløyfa på :-)
Og så hever vi oss over smålige kommentarer fra smålige anonyme.
Ha en fin uke, klem :-)

Ann-Cathrin sa...

Så yndig og søt:) Du er virkelig flink!

Lene sa...

Det er den søteste lille vesten jeg har sett på lang tid. Helt bedårende. Lurer jammen på om jeg må forsøke å lage noe lignende til skjønne tulla av et barnebarn vi har :)

Ha en finfin kveld :)

Cecilie sa...

Så fiiin!

Har ei lita jente som også hadde vært fornøyd med noe søtt og rosa! Men så er jo rosa en helt fantastisk fin farge å da:o)

Har kjøpt en lyserosa tube maling jeg, som jeg tenkte jeg snart skulle bruke på et bilde. hihi

Koselig koselig sa...

Jeg har bare en siste kommentar til det å kommentere jeg, det var noe jeg leste som var så bra sagt:

Alt det en designer designer har allerede naturen skapt ;)

nydelig fleeceforkle :)