onsdag, januar 23, 2008

En rufsete hatt og litt gruff...

Ny hatt i dongeri og bomullstoff foret med vliselin.

Kan brukes på begge sider:)

Oppskriften fant jeg i et gammelt "Alt om Håndarbeide".


Så over til gruffet...


Under mitt innlegg fra den 30 desember fant jeg i går denne kommentaren fra en anonym person:

"Synes det er på sin plass å gi kredit til de du har hentet ideene dine hos, eller direkte kopiert andre eller bruker mønster og tutorials som de er så snille å legge ut. Kjenner igjen div her inne uten noen henvisning til kilden... Det er noe som heter nettikette, det vil si at man linker til de man låner mønster eller bilder med som takk for lånet. Tror du også hadde synes det var greit om noen "lånte" fra deg."


Da jeg regner med at dette er skrevet for en stund tilbake og jeg gjerne vil at anonym skal lese mitt svar, tar jeg det her:

Jeg oppdager nye spennende blogger hver dag og finner selvsagt masse inspirasjon! Jeg blir kjempeglad hver gang det dukker opp spennende tutorials og lignende. Lurer veldig på hva anonym mener med "kopiere direkte"?? Ja, jeg har jo fulgt noen tutorials til punkt og prikke...men jeg mener jeg har fortalt om de og ikke minst linket tilbake...? Det kan muligens være de hårbandene jeg lagde etter en tutorial på nettet, som jeg ikke fikk linket til pga problemer med den siden. Men dette fikk jeg ordnet etter et par dager, husker jeg.

Jeg pleier alltid å linke til tutorials eller blogger/nettsider jeg har blitt inspirert av. Det kan selvsagt ha skjedd en glipp, noe jeg gjerne vil rette opp dersom jeg får vite hva det gjelder.
Når det gjelder å ha en lang liste med linker til mine favorittblogger, så har jeg fremdeles det, inne på bloglines. Der ser jeg til en hver tid hvem som har oppdatert og besøker bloggene deres. Det er sånn jeg har valgt å gjøre det og ser ikke problemet der, i og med at jeg pleier å legge igjen kommentarer hos mine bloggvenner så ofte som mulig.

Mulig det var litt dårlig etikette i den spede bloggstarten, men jeg nekter å tro at anonym har gått gjennom hele bloggen min for å sjekke dette:) Det kan også være at jeg har funnet inspirasjon andre steder enn på nettet, da jeg har en del bøker og gamle blader. Det er også mulig at folk kan ha laget lignende ting som meg uten at jeg av den grunn har hermet. Mulig jeg har flere kilder til inspirasjon enn de som anonym kjenner igjen?

Uansett...om det skulle være noen tvil: Jeg har stor respekt for alt det vakre hjemmelagde som vises rundt omkring i blogglandia og ville ikke drømme om å kopiere (eller stjele) noe en annen hadde funnet opp, MEN finnes det en flott tutorial eller gode tips ...så kan det godt hende jeg lager min versjon av dette, med mer eller mindre hell:)))

Og ja, hvis noen blir inspirert av ting jeg lager,så er det hyggelig om de linker tilbake til meg. Hadde jeg hatt en scanner, skulle jeg delt flere oppskrifter her på bloggen, men det har jeg altså ikke ennå...

Egentlig hadde jeg ikke tenkt å svare på denne, men jeg føler det så urettferdig at jeg bare MÅ. jeg kan sikkert beskyldes for mye rart, men å være uhøflig er ikke noe jeg kjenner meg igjen i.

Jeg vil gjerne vite hva det er jeg skal ha kopiert direkte eller unnlatt å linke, så jeg kan rette det opp eller forklare eventuelle misforståelser!

Da har jeg fått sagt det jeg ønsket å si, er det noen som har tanker rundt dette, så legg gjerne igjen en kommentar. Ellers vil jeg ønske dere alle en flott onsdag, forhåpentligvis uten gruff:)))

38 kommentarer:

Lene sa...

Hehe, ja få det ut!! Alltid vondt å føle seg urettvis behandlet.

Jeg måå bare si - nå har jeg bladd meg nedover hos deg og storkosa meg. Du lager såå utrolig mye fint - skikkelig flittiglise :) Jeg digger den store veska på ventre siden her :) Og ikke minst apekattene dine - Yeayea :) Såå søte :)

Jepp - jeg skal ha en superfin dag uten gruff - men det mååå du og ha :))

Torill sa...

Jeg synes det er utrolig unødvendig å legge igjen en slik kommentar som Anonym har gjort hos deg. Hvilken bakgrunn har hun for å si at du har kopiert?? Via internett, bøker, blader og mye annet har en jo tilgang til så ufattelig mye inspirasjon, og det er jo ikke til å unngå at en av og til lager ting som ligner på hva andre lager. Men du er uansett flink til å lage din egen stil, og at du kopierer og stjeler er bare løgn fra en person som tydeligvis er i bloggeverden for å komme med oppgulp som ikke stemmer. Fortsett med å lag dine "ting" og ikke la "anonym`s" sure oppgulp irritere deg!
Kjempestilig hatt forresten:)

linda sa...

Hmmm- Det er så mye inspirasjon å hente ute i den store nettverden!! Og det er ikke alltid like enkelt å huske hvor man har fått ideene fra. Hvis jeg er veldig redd for at folk skal bli inspirert av meg eller lage noe lignende som jeg har laget legger jeg det som regel ikke ut på nett!! (det tror jeg vel aldri har skjedd).
Ellers så synes nå jeg det er god "nettikette" og kommentere med signatur og ikke som anonym!!

Lykke sa...

Uff. Syntes at dette var en lei melding for deg å få. Spesielt siden det kommer fra en anonym person; anonym kritikk får jo en sånn litt ekkel undertone.

Når det er sagt, så synes jeg ikke du trenger å ha dårlig samvittighet. Gamle "Alt om handarbeide" blader feks kan man jo ikke linke til, men på meg virker det som du alltid henviser til kilden på en adekvat måte.

For min egen del, så lar jeg meg ofte inspirere av andre bloggere, akkurat som når jeg leser et interiørmagasin. Mange ganger kan man gå med ideer leeenge før de blir satt ut i livet, og ofte er de så tilpasset mitt hjem og min situasjon, at det knapt vil være gjenkjennelig for den som satte meg på ideen i utgangspunktet. Men dersom man ikke vil at folk skal la seg inspirere av det en gjør, må man vel la være å offentliggjøre det. Da mener jeg selvsagt ikke at man skal gå rundt og kopiere andres ideer og late som de er sine egne, det ville jeg aldri gjort og jeg håper virkelig ikke det er vanlig i miljøet.

Dette ble en lang kommentar, men det jeg egentlig ville si var at jeg synes du er godt innenfor det man regne med av ettikette og jeg håper at du ikke lar dette gruffet henge over deg, men stå på og gjør det du gjør. Det er mange som liker bloggen din og som setter stor pris på ispirasjonen du gir oss:)
Jeg sender en ekstra varm klem til deg i dag:)

Elisabeth sa...

Er enig med de foregående innleggene her. Tror de fleste av oss legger igjen nødvendig dokumentasjon i form av linker og kildehenvisninger når de lager noe, og du er intet unntak. Det er så lett å bli inspirert siden man besøker ufattelig mange blogger i løpet av en uke, så at det av og til er vanskelig å si eksakt hvor idèen kommer fra gjelder oss alle. Håper du ikke lar gruffet gå innpå deg, men jeg skjønner at du blir oppgitt og kanskje litt lei deg. Det hadde jeg blitt......
Du lager veldig mye fint og har mange gode idèer som du får fra både her og der. Fortsett med det slik at Bloglines tikker opp med bloggen din like ofte som før.. (Ja, jeg bruker også bloglines, har ikke lenger blogglisten direkte synlig i bloggen min jeg heller). Lykke til framover!

mona sa...

Ja,for det første må jeg få si at det er jæ... feigt å skrive anonym,under.... Skal man komme med kritikk,må man i det minste stå for det !!! Og for det andre,hvordan i all verden skal man unngå og bli inspirert,og lage sine egne versjoner av ting,når man leser bøker,ser på flotte blogger,ser i interiørblader osv..? Man påvirkes jo av allt man omgir seg med ! Er det noen som lager ting,og har tatt patent på dette,er man vel ikke så "dum" at man legger det ut ??? Hallo..?? Skulle jeg reagere på at andre får ideer fra meg,når jeg selv har vist dem...??? HÆRREGUD,sier jeg bare !! Misunnelse er no dritt...Nei,hev deg over dette tullet,og lag flotte ting,som aldri før ! Håper du får SOLGT MASSE :) Ha en fin kveld :)

Eva sa...

Hev deg over den kommentaren! Synes det lukter missunnelse lang vei jeg. Du lager kjempefine ting og er til stor inspirasjon for meg :)Ellers er jeg og helt enig med de over her :)

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Knallfin solhatt - nå er det bare å vente på sommeren... "det er sommer det er søndag...la,la,la...."

Det gruffet sal du ikke bry deg så mye om...er enig med de over, så derfor skirver jeg ikke mere om det...
Du lager jo så utrolig masse flott...

Ha en koselig kveld og helg...

Siren sa...

Fortsett å la deg inspirere av andre akkurat som jeg er sikker på andre lar seg inspirere av deg!
Dongerihatten din er jo bare kjempesøt! Ha en aldeles strålende onsdagskveld.

LiSbEtH sa...

Stå på krava Annette og husk at ali kaffe kurerer gruff :)

Julie sa...

Aner man litt misunnelse eller!hev deg over komentaren, vedkommende bør hvertfall være saklig nok til å henvise til hva det vises til og SKRIV NAVN!!!!
du er kjempeflink- fortsett med knall blogg og håndarbeide!!!!!!!!

Liv Kjersti sa...

Kjempestilig solhatt og imponerande stor produksjon frå deg i det siste! Dei kosedyra er herlige!
Misunnelege mennesker finnes alle stader og det er nok ein slik du har vore utsett frå i det anonyme innlegget tenkjer eg.

Alltid koselig å besøke bloggen din og eg finn mykje inspirasjon her inne hos deg. Ha ein strålande dag og "keep up the good work" Anette!

Lise sa...

Hei!
Nettitekkregel nr 1: Anonyme innlegg teller ikke.
Fortsett og la oss andre få kose oss med bloggen din, for det gjør vi!
Lise
(Nå: Beste-Lise - den nyankomne prinsessen har både en mormor og en farmor, så da vil jeg være beste-Lise istedenfor bestemor!!)

Supernøtt sa...

Gamle håndarbeidsblader og bøker er gull, hatten ble veldig fin!

Håper du klarer å tenke på at du har fått hundrevis av positive tilbakemeldinger på bloggen din mot for en litt mindre positiv. Kanskje noen som føler at de burde vært linket til, muligens? Ikke tenk mer på det! Det er ikke verd det. Sy og vær glad :-D

Anniche sa...

Så utrolig masse flott du lager Annette , og stort grattis med bloggshoppen !!

"skjit" i hele sura anonym !;))
Du er så for god til det !!!!

Stor klem

elin1976 sa...

Å så???? Så må de ikke legg ut oppskrifter eller bilder på nettet hvis man er redd for kopiering da!!!
( å Annette vennen min hva pokker er tutorials???)

Anki sa...

Kuult! sier jeg bare!!! altså, jeg er av den oppfatnig av at alt men henter/leser/ser på nettet, må man kunne disponere slik man selv vil, uten at noen som velger å forholde seg anonym skal legge seg opp i det. Og i fare for å begi meg ut på nye krangler med evt. uenige personer, sier jeg bare;You Go Girl!!!!
Ale Kaffe har jeg, og serverer mer enn gjerne en kopp uten gruff til deg!

Klem fra meg!

Metteflette sa...

Hei Annette! Uff,dette var jo ikke noe koselig! jeg har jo blogget en stund jeg også og har nok sett endel blogger som kanskje ikke er så flinke til å gi kreditt til opphavskilden! Men jeg føler at du absolutt IKKE er en av dem!!!!! Derfor skjønner jeg ikke kritikken. Og hvorfor er alltid de som mener noe negativt for feige til å skrive navnet sitt????
Gamle mønster man har liggende hjemme er jo litt vanskelig å linke til. Glem hele greia og stå på!!!! Solhatten ble knallfin og grisene dine er bare skjønne! Stor klem fra Mette

chatrine sa...

Heisann!
Ening med de andre her jeg:) Spesielt elin1976!!!
Er ikke bloggene stedet for å hente ideer fra da???? Og event andre nettsteder også??
jepps, er det mener jeg!
Knallfin dag, men ny flott hatt til deg!
Klem:)

RedRobin sa...

Æsj, sånne surmagede mennesker burde holde seg BORTE fra bloggland!! Sier som resten her; hev deg over anonyme kommentarer. Er ikke DET uhøflig å slenge anonym dritt så vet ikke jeg!!! Noe av det som er så fint med bloggland er jo nettopp at folk er rause og synes det er artig om vi har laget noe som inspirerer andre. Så fortsett du med alle dine kreative prosjekter og bry deg ikke om denne anonyme vedkommende.

Ønsker deg en helt gruff-fri torsdag!!!! :o)

Huset i Hagen sa...

Hei, hei! Nydelig hatt. :0) Ja, det er sikkert ikke så kjekt å få sånne sure oppstøt fra en anonym kommentar. Det som jeg har sett som du har laget synes jeg du alltid opplyser om opphavet, hvor du har hentet mønsteret fra. Det er klart at man skal kunne få hente inspirasjon og ideèr fra andre blogger. :0) Samtidig synes jeg det er fint at du legger ut denne innlegget. Det kan jo være ok å få igang en diskusjon på dette. Det er jo også en stor forskjell på direkte kopi (som det ikke er lagt ut mønster til på i en blogg) og det man lager utifra en turtorial/oppskrift! mener nå jeg. Det er jo en klar invitasjon på å lage make. Jeg får min inspirasjon fra blogger, blader, min barndoms minner og mine barns ønsker. I en herlig blanding av dette kan det bli noe helt nytt og mitt eget. Og så er det jo dette med å lage mer eller mindre en kopi etter en annen blogg for så å legge det ut for salg som egen design. Men jet tror nok verken du eller noen av oss andr i blogglandia har gjort det eller ville føle seg vel med å gjøre noe slikt. Jeg synes ikke du skal føle at du har gjort noe dumt. Jeg liker bloggen din veldig godt. Fint også at du legger ut slike "gruffe" innlegg. Håper du fikk ut gruffe og kan kose deg videre. :o) Klem fra Anita

M&Co sa...

Kjempelekker hatt!! Og så lekker utførelse!
Når det gjelder Anonym sin kommentar henger jeg meg på nettetikkett regel nr 1: Anonyme innlegg teller ikke!
Vi prøver jo alle vårt beste med å gi kreditt (heter det det på norsk?) på bilder, mønstre etc. Men i begynnelsen er det jo ikke alltid man har fått med seg slike ting, og når det gjelder arbeid man har laget så ser jo f.eks et hårbånd i grunnen ganske likt ut uansett om man bruker mønster eller ikke...

My little footprints sa...

Hei!
Jeg slenger meg på resten her. Jeg hadde blitt riktig så irritert og ikke snakk om lei meg, om jeg hadde fått denne kommentaren! Jeg synes i grunn det er litt dårlig gjort at man ikke har signert med sitt eget navn? men det er vel for å unngå at man selv skal komme i et dårlig lys. Det som er kjedelig er at du ikke vet hvem det er, en som du kanskje både titt og ofte er innom siden til og legger igjen hyggelige kommentarer til. Jeg hadde følt meg urettferdig behandlet om jeg hadde vært deg. Og hadde det kanskje ikke vært bedre å sendt deg en mail, i litt mer god ånd? Om man irriterer seg over noe, så går det vel ann å si det på en mer hyggelig måte? Jeg har lært noe av mamman min, som jeg alltid vil ha med meg resten av livet, denne egenskapen kalles ydmykhet! Dette er noe alle bør ha og tenke litt over når sjalusien treffer en. Hva med å sende deg en mail og heller si; Hei. Jeg mener ikke å være dum, eller å såre deg på noen måte. Men jeg har lagt merke til en liten ting som kanskje du ikke er klar over? Noe av det du legger ut har du ingen linker til, og da kanksje noen oppfatter at du kopierer og tar egen kreditt for det? Og det er jo ingen hyggelig ting å bli utsatt for, så jeg bare tenkte å fortelle deg det så du er klar over det! Det kan jo bare ha vært en glipp? Det er ydmykhet!! Man bør si det på en penere måte synes jeg da. Vel, det var det jeg hadde å si. Jeg gir iallefall deg kreditt for at du valgte å legge ut dette innlegget, og ikke bare "glemme" det, men det hadde vel vært vanskelig. -Go for it girl!
Og en ting til; Hatten var jo kjempefin ;)
Klemmer fra Beth

Lene sa...

Utrolig godt å se at du har fått så mye støtte. Slike vonde tunger skal man egentlig ikke bry seg om - som regel bunner slikt i sjalusi. Men det er likevel vanskelig, for det sårer. Og så må jeg si - det er greit nok at man ønsker å komme med det man har på hjertet - men første bud er i såfall å stå fram i eget navn.

Stå på, du er superflink - og mulig jeg stjeler noen ideer her hos deg. Måååå bare da huske å linke, så jeg ikke får annonym på nakken ;))

Ha en superfin dag :)
Klem:)

Koselig koselig sa...

Isj... det var en skikkelig sur en, og selvfølgelig var den anonym! Som alltid... merkelig at disse "pekefingrene" aldri egentlig gir seg til kjenne. Du bør kanskje linke deg opp mot www.susnet.se så kan du alltids se ip-adr til de som er innom...

klem

Pernille's ting og tang sa...

Heisan:) Jeg syns det var direkte ufint av Anonym å skrive den kommentaren. Mønstre og bilder kan en jo finne på 1000-vis av div sider og man henter inspirasjon fra dem. Man kan jo linke tilbake om det står utrykkelig, men en må jo få lov til å lage det en vil. Jeg har tittet nedover bloggen din og jeg er imponert. Himmel så flink du er!!! Ja jeg skulle gjerne ha hatt deg til nabo og du skulle ha fått kopi av alle di himla mange mønstrene jeg har etter min mor. Og uten å linke til meg. Å jeg bare måtte si dette!!! Hun Anonyme er sikkert bare en misunnelig surpomp!
Ha en skikkelig trivelig kveld:)

Anna Lisa sa...

Kjempe søt hatt du har sydd. Jammen er du flink. Håper du fortsetter å sy og inspirere slik du altid har gjort. Stå på!!! Klem

Hobbyhuset-Merete sa...

æsj..så unødvendig å komme med slike kommentarar!! Når anonym ikkje kan henvise til noko konkret du har kopiert heller så er det usaklig! Rett og slett lite voksent å ikkje skrive navn under heller...ikkje bry deg!! du er til inspirasjon med alt det du lagar :o)knallfin hatt forresten!!

åsemor sa...

Hva ialle verden var dette godt for da, er det ikke derfor vi er her, for å dele med andre?
Da jeg begynnte å blogge hadde strikkepinnene og heklekroken ligget i fred og ro leeeeeeenge, så kom jeg over denne inspirerende verden gjennom Grethe-søster, og siden har pinnene klirret:)
Jeg storkoser meg med all kreativiten og alle de nye vennene mine.
Sure anonyme gruff frabes, skal en regne med å behandles med respekt må en iallefall skrive navn !!!

Hulda sa...

Skikkelig artig den hatten! Du er flink til å sy. :)

bagateller sa...

Tror jeg må ta et dykk i mammas lager av gamle håndarbeide og burda, synes den grisen ser kjent ut, skal tro om jeg har sett den for mange år siden:-)

Berit sa...

Stå på jente og hev deg over dette tullet!!!
Fikk helt vondt av deg.
Fortsett og sy og vis for hele verden hvor dyktig du er!!!! Håper du får solgt alt sammen, det er jo så fint det du lager.
Godnattklem herfra.

Dans på roser sa...

Hei Anette.
Jeg hiver meg på bølgen av medhold her.
Det vi ikke tåler å se andre lage likt, får vi heller la være å vise på bloggene våre. Dele, dele, dele du og jeg.... er det en barnesang som heter. =) God helg!

Anne-Berit sa...

Hadde nok ikke full dekning for sine påstander når hun ikke kunne stå fram ned navn tror nå jeg....
Kjempefin hatt,som alt det andre du lager.Ønsker deg en flott helg:)

Pene Lene sa...

Nei- nå måtte jeg også skrive en kommentar selv om det er en liten stund siden innlegget.
Dette er FULLSTENDIG ubegrunnet. Lise sier det kjempebra: Nettetiketteregel nr. 1: Anonyme innlegg = null verd.
Det vises jo heller ikke til noe konkret, selvfølgelig.
Misunnelsen har mange ansikter - et av dem blir mer og mer vanlig: nemlig legge igjen anonyme meldinger som denne.
Mitt råd: DRIT I DET! Du er trygg på at du gjør det riktig - ikke la et anonymt innlegg få deg til å tvile på det.

HildeS. sa...

Hei hei:)
Eg må seie meg einig med alle dei andre her. Det er skikkeleg feigt å komme med kritikk og så vere anonym.
Sy i vilden sky du og ikkje bry deg om slike sure miner:)
Det er skikkeleg flotte ting du syr, forresten:)
Ha ei fin veke.

Mia sa...

Heisann Anette! Jeg fikk så lyst til å kommentere her (beklager at jeg ikke har vært innom på en stund, men da jeg scrollet nedover bloggen din for å sjekke "hva som har skjedd siden sist", fikk jeg bare lyst til å si min "mening" i denne saken!) Når f.eks. jeg legger ut bilder av ting jeg lager på nett, så har jeg jo ikke kontroll over hvem som "kopierer" det jeg lager... Selvfølgelig er det hyggelig hvis andre linker til "kilden" i bloggen sin, men det skjer ikke alltid. Da jeg begynte å blogge for snart 1,5 år siden, var det noen som "kopierte" et sekskanthjerte jeg hadde laget, og viste et i bloggen sin som "sin". Først ble jeg både skuffet og lei meg, men så tenkte jeg "skitt au", når jeg selv velger å legge ut mine bilder og ting, så må jeg regne med at noen kan lage lignenede uten å vise til kilden. Men så er jo "herming" et tegn på at noen liker det jeg lager, og er egentlig smigrende. Hvis jeg ikke vil at noen blir "inspirert" av det jeg gjør, må jeg bare la være å vise det. Og tutorials er vel nettopp ment til å inspirere andre. Men, som sagt, veldig hyggelig når man linker til kilden, men blir ikke det gjort er det også noe man må regne med her i nettverden... Du er jo flink til å linke, så for all del, ikke bry deg om den anonymes sure kommentar. (Dette ble vel egentlig en kommentar til den anonyme, mer enn til deg, så jeg håper at vedkommende leser dette).

Lene sa...

huff... for ett fælt innlegg fra anonym.
sjøl mene æ at om man ikke vil at andre skal "stjele" ideer, så la vær å legg di ut! d e greit at folk sir nei t å dele mønster, men d må da være fritt frem t å prøve seg frem sjøl..
prøve sjøl å linke t di æ har fått inspirasjon fra, men som sagt av andre damer, d e ikke alltid like enkelt!

stå på, du lage masse flott!!