tirsdag, oktober 31, 2006

To forklær til..

Fikk bestilling på disse to, kjempekjekt!


Dette er i str. 74-80, den ble veldig sukkersøt, men det er jo bare fint til så små frøkner!


Og en litt større gutteversjon i brun cordfløyel.
Ser du forresten at lommene smiler?

mandag, oktober 30, 2006

Jeg syr og jeg syr...

Har sydd en del i helga. Er helt hekta på symaskina nå om dagen.


Holder på med en julestrømpe-kalender til Annika. 23 små og en stor julestrømpe skal det blir til slutt. Så kan jeg henge de hvor jeg vil, kanskje finest på en snor med klesklyper...?


Her er 3 stk ferdige. Har ensfarget bakpå hver strømpe, ellers blir jeg ikke ferdig i år!


Veske til meg selv. Den er så fargerik at jeg blir flau av å bruke den utendørs..., neste gang skal jeg dempe fargebruken noe, det ble litt overkill!


Nærbilde av fargeklatten.


Her er den fantastiske gardinkjolen til Annika i omsydd versjon, nå med lommer og glidelås.

onsdag, oktober 25, 2006

Julegave på forskudd!


Ble med søstra mi og mamma til Sunndalsøra en tur i dag. Der fant jeg denne herlige tavla, som jeg dermed fikk i julegave av mamma på forskudd. Har ønska meg ei tavle en stund og denne var passe stor og med en liten hylle til kritt og svamp. Glemte selvsagt å kjøpe kritt, men det blir vel ikke noe stort problem. Var fin ja?

mandag, oktober 23, 2006

Alt om håndarbeide (1978 - 1982)

Ja, jeg er som sagt veldig glad i den gamle bladsamlingen til mamma. Her har jeg prøvd å sy noen småplagg, alle med oppskrifter fra "Alt om håndarbeide".


Dette er et lite forkle (evnt smekke)i str. ca 74-80. Blå cordfløyel og en liten ubrukelig, men veldig søt lomme.


Det ble et lite snuppeforkle til Annika av bamsestoffet.


Brun kordfløyel, med brune skråbånd..litt kjedelig, skal pynte med lommer eller noen applikasjoner på dette.


Her er de gamle gardinene ja! Jeg vet at denne er noe spesiell, men jeg digger sånne stoffer som er så stygge at de nesten er stilige...dessuten ble den veldig søt på heldigvis! Men i og med at jeg brukte forkledet som mal til denne kjolen, ble den litt trang gitt! Skal klippe den opp bak og fore ut litt og sette i en glidelås hele veien ned. Og kanskje dekorere med lommer frampå kjolen.


Her er et forsøk på en liten omslagsjakke. Har allerede sydd feil, så vi får se hvordan den blir til slutt...Men det er utrolig morsomt å sy, har mange flere oppskrifter jeg skal prøve ut.

lørdag, oktober 21, 2006

Jippi!! Fikk gaven min i dag!!!


Så spennende!!! Fikk gave med kjempekoselig kort fra min hemmelige venn i interior-alongen i dag!


Her ser dere herligheten, jeg er SÅ fornøyd med alt sammen. Jeg fikk 2 rosa duftlys, 2 pakker med søte hjerteperler i rødt og oransje, pynt til kubbelys i mine yndlingsfarger, en liten velduftende rose og en kul limegrønn teboks med verdens søteste tepose oppi! Gleder meg til å smake på denne ja! Kjære hemmelige venn, jeg er imponert over at du har satt deg så godt inn i hva jeg liker. Og teboksen var kjempefin, helt perfekt! Aner ikke hvem du er, men det må jeg prøve å finne ut! Tusen tusen takk!


Nærbilde av teposen...åh, så søtt asså!!!

onsdag, oktober 18, 2006

Festlige (?) 70 tallstøfler og noe søtt!


Etter å ha lest gjennom alle mammas store gule permer med "Alt om Håndarbeide"-blader, fikk jeg tak i mange geniale oppskrifter på morsomme ting å lage. Blant annet kunne man lage tøfler av heklede oldemorsruter. Jeg så mitt snitt til å få brukt opp noe restgarn og satte i gang i går kveld. Brukte heklekrok nr 8 og kjempetykt garn. Etter at alle lappene var sydd sammen og tøflene ble presset på, oppdaget jeg at de også kunne brukes til å sette blodsirkulasjonen i gang...Kjente omtrent hver eneste luft og stavmaske under foten. Godt ja!


Synes det ble en lekker effekt med mine h&m-giraffsokker under, hehe!


Men dette stoffet får vel veie opp for alt det grelle på bildene ovenfor? Kjøpte det på stoffbutikken her i dag, har store planer! Digger Bamsefigurene, var så glad i Bamse-bladet da jeg var mindre.

Mere hekling og litt strikking


Et fluffy skjerf strikket med pinne nr 10 (?) og pyntet med litt glittergarn.


Liten hekla lue i alpakka, myk og god.


Og et tilhørende "potetskrueskjerf" som ble litt overdrevet, men det så jeg ikke før jeg hadde kommet ganske langt. Det får bare være sånn.

mandag, oktober 16, 2006

Til min hemmelige venn...

Har vært inne hos Katarina og snappet opp denne listen med spørsmål som kan gjøre jobben litt enklere for min hemmelige venn i Interior give alongen.
Oppfordrer alle som er med til å gjøre det samme, så har vi det til neste gang iallefall!! Det er vel mange som har sendt av gårde sin gave allerede?

1.Nevn 3 interesser du har
Akryl og akvarellmaling, hekling, bok og bladlesing (alt av interiør, hobby, mote, barn, m.m....)

2. Nevn farger du liker
Rødt(gjerne i kombinasjon med lyseblått eller hvitt), rosa, oransje.

3. Gull eller Sølv?
Kanskje sølv? Kommer helt an på hva det er...

4. Te eller Kaffe?
Ja takk, begge deler!

5. Hvilken stil liker du?
Ganske stilforvirret egentlig. Liker lyse farger på vegger og møbler, men må ha en del fargeklatter rundt meg for å trives. Varme farger. Men har veeeeldig sansen for absolutt alt i boken "Tildas hus". Liker også en del gamle koselige ting med sjel. Bokser og rammer og artige duppeditter. Har også sansen for 70 - tallsstilen, ikke alt, men noe er kult!

6. Samler du på noe?
Samler på interiør og hobbyblader. Og masse rart hobbystash som jeg sikkert får bruk for...jada!

7.Hvilke farger er det hjemme hos deg?
Heh, ja...nå er jeg nok en gang på flyttefot altså, men det er iallefall lyse vegger der jeg skal flytte inn. Jeg har en del hvitt, rødt, rosa og oransje både i møbler og småting. Og et bord og en skjenk i gammel eik (tror jeg...)

8. Hvilken duft liker du?
Carolina Herrerra! Ellers så liker jeg jordbær og mango (Bodybutterne fra Body Shop) og bergamottduft.

Luer av restegarn


Jeg har funnet ut at jeg må bruke litt av det garnet jeg faktisk har, før jeg kjøper mere nytt. Her er litt tykt restegarn som jeg lager små luer/hatter av. Jeg kan ikke hverken hekle eller strikke etter mønster, så da blir det ikke så avansert. Men de blir jo litt morsomme disse fargeklattene alikevel.Og alt kler jo den smukke, ikke sant?


En turkis og limegrønn versjon.


Og litt rødt, rosa og lilla...spreke farger ja! Hehe!

torsdag, oktober 12, 2006

Heaven...I`m in heaven....!

Ja, i dag kom faktisk den etterlengtede pakken fra USA. Jeg er så glad!!!!!
Var innom bloggen til Smileull her om dagen og så de nydelige stoffene hun hadde bestilt fra Cia`s Palette, klarte ikke å dy meg og bestilte i hytt og pine! Så mye fint!


Her er det plaster, gnomer og gullfisker...delikate farger og kjempeartige motiv!


Litt rosatoner...


Og rødt,selvsagt! Jeg er så fornøyd, aner ikke hva jeg skal bruke det til, men noe til Annika blir det nok helt sikkert. Nå bør jeg kanskje kjøpe meg symaskin...? Øh...ja!

onsdag, oktober 11, 2006

Kaoskontroll?


I dag har jeg vært flink og sortert alle mine "viktige" papirer og dokumenter. Da det var overraskende fort gjort, tok jeg likeså godt fatt på de andre papirene mine. Det vil da si matoppskrifter,skisser,utklipp fra blader (til inspirasjon for kommende malerier og andre prosjekter, kort, brev, invitasjoner, tegninger fra barn, gammelt fint innpakningspapir, klistremerker, tapeter og alle mulige slags hobbyoppskrifter....puh! Jeg er i skrivende stund ikke ferdig, måtte ha en pause...Men jeg satser på at det blir et bra system på dette til slutt, det MÅ det bli!


Ellers så hekler jeg litt for tiden, siste rekka på et potetskrueskjerf dette.



Og jeg har fått låne den nye Tilda-boka av mamma. Jeg ELSKER alt i denne!


I morgen håper jeg at blant annet dette nydelige stoffet befinner seg i min postkasse!!! Spent ja!

tirsdag, oktober 10, 2006

Litt av mitt...

Jeg er med på en hemmelig venn along som Anniche har satt i gang. Les mer om dette på bloggen hennes! Bloggen min har stort sett vært konsentrert om ting jeg selv har laget, men har vist frem lite av hva slags "nips" og interiør jeg liker. Tenkte det kunne være enklere for den som skal være min hemmelige venn, hvis jeg viser frem hva jeg har fra før...? Her kommer noen få smakebiter!


Disse søte kaffekoppene (Figgjo Flint) fikk jeg av en god venninne for mange år siden. Har ikke råd til å bruke de, de er bare eyecandy for meg!


Har en forkjærlighet for miniatyrer, liker spesielt godt syltetøyglassene i bakgrunnen.


Og her er lampa mi, kjøpte den hos den lokale antikvitetshandleren til en billig penge. Ikke alle mine gjester som deler min begeistring for denne, men jeg synes den har sin sjarm.

Jeg liker også sterkere farger, ble litt mye pastell her da! Skal ta flere bilder en annen dag!

torsdag, oktober 05, 2006

Byttehandel


Dette supersøte settet med lue og skjerf er laget av snille Grete i bytte mot et av mine "gravid-bilder". Jeg er storfornøyd og det er Annika også, som du ser! Tusen tusen takk, kjære Grete!!!

Figurer


Da er jeg ferdig med denne bestillingen. Dette er et veldig følelsesladd maleri som kan romme mange forskjellige tolkninger...og det er viktig for meg. Det handler vel egentlig om valg og muligheter.

onsdag, oktober 04, 2006

Mere maling...


Dette er maleriet jeg holder på med i kveld. Mangler figurer, men de kommer nok i løpet av kvelden får jeg håpe...


Dette er noe jeg leker med...er ikke fornøyd, da den lille jenta ser ut som Posh-spice! Jeg pleier å si at noe av det viktigste med å male, er å vite når man skal stoppe...det glemte jeg visst her...hehe!

søndag, oktober 01, 2006

En liten test?

Var inne hos Virtuella og fant denne morsomme testen...måtte bare prøve jeg også!
Her er mitt resultat:

You Are Teal Green

You are a one of a kind, original person. There's no one even close to being like you.
Expressive and creative, you have a knack for making the impossible possible.
While you are a bit offbeat, you don't scare people away with your quirks.
Your warm personality nicely counteracts and strange habits you may have.